• Sport

Messi nem szeretné, hogy megismétlődjön a történelem - videó

Eldőlt, hogy melyik két válogatott játszik egymás ellen a Copa América döntőjében. Mindkét elődöntőt lejátszották már, és megismétlődik a tavalyi döntő párosítása. Argentína ellenfele Chile lesz, Messi 1993 óta tartó átkot törhet meg.

Fotó: Europress - Stacy Revere/Getty Images

Fotó: Europress - Stacy Revere/Getty Images

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Argentína nagyon simán jutott be a Copa América fináléjába. Messiék 4-0-ra nyertek a házigazda Egyesült Államok ellen, ráadásul a szabadrúgásból eredményes Barca-sztár lett minden idők legeredményesebb argentin játékosa. Az örökranglistán 55 góllal utolérte Gabriel Omar Batistutát.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a másik továbbjutó kiléte is eldőlt, Chile ellenfele Kolumbia volt. A mérkőzésen két találat született, a végeredmény a 11. percben kialakult. A 7. percben Aranguiz volt eredményes, majd 4 perccel később Fuenzalida talált a kapuba.

A vezető gól:

A második találat:

A mérkőzés második félidejét két órával elhalasztották, mert sok eső esett a pályára. A meccs végeredménye 2-0 lett. A döntőben így Argentína-Chile mérkőzés lesz. A tavalyi döntőben is ez a két válogatott találkozott egymással, akkor tizenegyesekkel Chile nyert.

Argentína utoljára 1993-ban nyert a tornán, a legutóbbi négy döntőből háromszor ott voltak, de nyerni egyszer sem tudtak.

Kommentek:

Top 0