• Sport

Messi már gyógyul, a Real Madrid elleni rangadón térhet vissza

Lionel Messi a Las Palmas elleni spanyol bajnokin sérült meg súlyosan. A legfrissebb hírek szerint ott lehet a Real Madrid elleni rangadón november 22-én. Szintén a Barcához kapcsolódó hír, hogy a FIFA nem engedte, hogy a katalánok regisztrálják Arda Turant a Spanyol Szövetségnél.

Messi a Real Madrid ellen játszhat újra? (Fotó: gaol.com)

Messi a Real Madrid ellen játszhat újra? (Fotó: gaol.com)

Messi a múlt héten még mankóval járt, azóta már a Barcelona gyógytornászával dolgozik, hogy minél előbb elkezdhesse a futógyakorlatokat. Elképzelhető, hogy játszhat a Real Madrid elleni rangadón november végén - igaz, eleve ezzel számoltak a Barcánál. Gerardo Martino, az argentinok szövetségi kapitánya viszont már abban bízik, hogy Messi játszhat az argentin válogatott novemberi VB-selejtezőin.

A Daily Mail közben kiszámolta, hogy a Barcelona azoknak a mérkőzéseknek a 89%-át megnyerte, amelyeken Messi nem játszhatott, vele csak 71%-os a győzelmi mutató. Ami még érdekesebb, hogy a csapat több gólt is szerez, ha Messi nincs a pályán (gólt is kevesebbet kap).

Messivel, illetve nélküle így teljesített a Barcelona az utóbbi években (Fotó: dailymail.co.uk)

Messivel, illetve nélküle így teljesített a Barcelona az utóbbi években (Fotó: dailymail.co.uk)

Azonban a négyszeres aranylabdás mellett is vannak hiányzói a Barcelonának, elég csak Andrés Iniestát vagy Rafinhát megemlíteni. Utóbbi helyére szerették volna regisztrálni a nyáron megszerzett Arda Turant, aki így már január előtt játszhatott volna, de a FIFA erre még nem adott engedélyt (a FIFA két átigazolási időszakból is kizárta a Barcát, mert többször is megszegték a 18 éven aluli külföldi játékosokra vonatkozó átigazolási szabályokat. Arda Turan és Aleix Vidal ezért nem játszhat még ősszel).

A Spanyol Szövetség (RFEF) támogatta az ötletet 12 élvonalbeli csapattal (köztük az Atlético Madriddal és az Athletic Bilbaóval) együtt.

Arda Turan (balra) egyelőre csak az edzéseken vehet részt a Barcánál (Fotó: dailymail.co.uk)

Arda Turan (balra) egyelőre csak az edzéseken vehet részt a Barcánál (Fotó: dailymail.co.uk)

„Nem értem, hogy a FIFA miért nem fogadja el azt a szabályt, ami nálunk érvényben van. Ez a szabály előnyös, amit mindenki elfogad és megért. Nem értem, hogy mi a probléma” – nyilatkozta a Cadena Sernek a Hércules FC sportigazgatója, Daniel Barroso. 

A FIFA szabályai szerint Arda Turanékat 2016. január 4-én regisztrálhatnák hivatalosan.       

Top 0