• Sport

Messi két gólpasszával a Barcelona nyerte a Spanyol Kupa döntőjét - videó

Vasárnap este rendezték a Spanyol Kupa döntőjét, ahol a Barcelona és a Sevilla találkozott egymással. A rendes játékidőben nem született gól, de mindkét együttesből kiállítottak egy játékost. A bajnokságot megnyerő Barcelona a hosszabbításban két gólt is lőtt, így megszerezte fennállása 28. kupagyőzelmét.

Fotó: Europress - Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Fotó: Europress - Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

A Spanyol Kupa, azaz a Copa del Rey döntőjét játszotta vasárnap este a Barcelona és a Sevilla. A Barcelona nyerte meg az idei bajnokságot, miután egy ponttal megelőzte a Real Madrid együttesét. A Sevilla a La Liga 7. helyén végzett, mert az utolsó kilenc meccséből csak egyet tudott megnyerni. Ezek ellenére a Sevilla jó évet zárt, mert szerdán egy szenzációs félidőnek köszönhetően megverték a Liverpoolt az Európa-liga döntőjében.

A bajnokságban a két csapat kétszer találkozott egymással, mindkét alkalommal a hazai pályán szereplő együttes nyert 2-1-re. A döntőbejutás a Barcelona számára volt nehezebb, nekik a Villanovense mellett az Espanyolt, az Athletic Bilbaót és a Valenciát kellett kiejteni. A Sevilla ellenfelei könnyebbek volt, a Logrones és a Mirandes mellett a Betist és a Celta Vigót kellett kiverjék a kupasorozatból.

A döntő rendes játékidejében nem született gól, a vezetéshez a legközelebb a Sevilla került, miután egy Piquén irányt változtató lövés a kapufáról pattant ki. A Barcelona a 36. perctől kezdve emberhátrányban játszott, miután Mascheranót azonnali pirossal kiállította a bíró. Az emberelőnyt nem tudta kihasználni a Sevilla, sőt a 90. percben Ever Banegát is leküldte a pályáról a bíró.

A mérkőzés összefoglalója:

A hosszabbításban a Barcelona játéka feljavult, és két Messi-gólpasszal a kupát a Barcelona nyerte meg. A hosszabbításban egy újabb Sevilla játékost, Daniel Carricót kiállítottak.

A meccsen a két csapat 50-50 százalékban birtokolta a labdát, viszont a 31-et szabálytalankodó Sevilla nem használta ki helyzeteit, így a Barcelona megnyerte történelme 28. Spanyol Kupáját is. Ez rekordnak számít, a második a Bilbao 23, míg a harmadik a Real 19 győzelemmel.

Top 0