• Sport

Messi beszélt Ronaldóról, a visszavonulásáról és a Neymar-Suárez rivalizálásról

Lionel Messivel készített az El Grafico nevű argentin újság, ahol a Barcelona focistája több érdekes dologról is beszélt. Mesélt például arról, hogy hol szeretné befejezni a pályafutását, milyen viszonyban van Cristiano Ronaldóval, de a csapaton belüli hangulatot is megemlítette.

Fotó: Europress - Philipp Schmidli/Getty Images

Fotó: Europress - Philipp Schmidli/Getty Images

A dél-amerikai újság egy hosszabb interjút készített a Barcelona ötszörös aranylabdás csatárával. A lap például megkérdezte Cristiano Ronaldóról is, Messi diplomatikus választ adott. Azt mondta, hogy kölcsönös tisztelet van köztük, de nem tekint úgy a portugálra, mint a barátjára – írja a goal.com.

Messi és Ronaldo korunk két legeredményesebb labdarúgója, 2007 óta csak ők nyertek az Aranylabda-szavazáson, és a spanyol sajtó sokszor próbálja úgy beállítani a versengésüket, mintha eközben kifejezetten nem szeretnék egymást.

Profik vagyunk, mindketten a saját csapatunkért küzdünk, és riválisok a mérkőzéseken. Néha megesik, hogy nyerünk vagy vesztünk, de mindig megvolt a tisztelet köztünk, de semmi több

- mondta Messi.

Az argentin csatár klubszinten mindent megnyert, amelyet meg lehet nyerni, de a válogatottnál még vannak el nem ért céljai. A legeredményesebb argentin labdarúgó például Gabriel Batistuta, aki 57 góllal vezeti a ranglistát, de Messi nagyon közel van hozzá a 49 góljával.

Messit azonban nem érdeklik az egyéni rekordok, sokkal jobban motiválják a címek, de hiába lett olimpiai bajnok, Argentína a vb-döntő (2014) mellett két Copa América-finálét (2007 és 2015) is elbukott.

Jobban szeretnék valamit nyerni a nemzeti csapattal. Nem izgatnak a rekordok. Ott vannak ugyan, de ez még nem tesz téged győztessé. Mindig mérges vagyok, amikor veszítünk a válogatottal, mert tudom, hogy nyerhettünk volna. Eleget tettünk a vb-címért és a Copa Américáért is

- beszélt Messi a válogatottbeli élményeiről.

Szóba került az is, hogy mikor tervezi a visszavonulást, és hogy élete végéig a Barcelonában szeretne-e játszani, vagy elképzelhető, hogy máshol is pályára lép. Messi elmondta, hogy más európai klubban nem tudja elképzelni magát, de szívesen játszana Argentínában.

Ez egy olyan dolog, amelyet szívesen csinálnék. Azt nem tudom, hogy melyik csapatnál, de ez egy is lehetőség. Még nem értem el a rövid és hosszú távú céljaimat, de csak addig szeretnék játszani, amíg a testem engedi, és a csapat hasznára vagyok. Ha eljön az idő, akkor majd meghozom a döntést

- mondta a karrierjének végéről.

A Barcelona csatára a csapaton belüli rivalizálásról is beszélt. Szerinte sokat segít az, hogy ő, Suárez és Neymar mind dél-amerikai, így könnyebben megértik egymást.

Mind a Barcelonáért játszunk, és nincs rivalizálás köztünk. Profik vagyunk, ha az országunkat képviseljük, akkor megváltoznak a szerepek, de ebből a szempontból nincs nagy rivalizálás.

Top 0