• Külföld
Faktor

Merkel engedményeket tesz, hogy Nagy-Britannia az EU-ban maradhasson

Angela Merkel állítólag hajlandó engedményeket tenni David Cameronnak, hogy Nagy-Britannia bennmaradjon az Európai Unióban. 

Hírügynökségek szerint ezt a német kancellár közölte a bajorországi Wildbad Kreuth-ban, a konzervatív CSU értekezletén. Ezzel kapcsolatban azonban Angela Merkel egyéb részleteket nem mondott. Az MTI szerint egy nyilatkozatában Merkel arra utalt, hogy a következő hetek a brit reformtörekvésekkel kapcsolatban izgalmasak lesznek. A kancellár szerint olyan döntések születhetnek, amelyek megkönnyíthetik, hogy Nagy-Britannia egy elfogadható reformcsomagot terjesszen elő és így az unió része maradhasson. A brit EU-tagságról tervezett népszavazásra utalva Merkel azt mondta, hogy ez természetesen a britek döntésétől függ. 

Fotó: Europress-Hannibal Hanschke/AFP

Fotó: Europress-Hannibal Hanschke/AFP

EZT IS AJÁNLJUK:

    David Cameron  csütörtök délelőtt részt vesz és felszólal a CSU értekezletén Wildbad Kreuth-ban. Értesülések szerint találkozik Angela Merkellel is, majd  hivatalos látogatásra Magyarországra utazik. A brit kormányfő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a héten Németországban és Magyarországon folytatja az EU-vezetőkkel a London reformigényeiről szóló tárgyalássorozatát.      

    Top 16