• Külföld
Faktor

Robbanás történt egy betegekkel teli kórháznál, orvosnak öltözött a gyilkos

A merényletnek halálos áldozatai és sebesültjei is vannak. Nem tudni, hogy ki volt a tettes.

Erős robbanás rázta meg szerdán az afgán főváros, Kabul egyik központi kerületét, ahol számos kormányhivatal és nagykövetség, valamint nemzetközi szervezetek irodái és vendégházai találhatók. Minden bizonnyal öngyilkos merényletet követtek el - írja az MTI. A detonációnak több tucat áldozata van.

A robbanás helyi idő szerint reggel 9 óra körül történt a Vazír Akbár Hán nevű körzetben, Afganisztán legnagyobb katonai kórházánál, amely néhány száz méterre van az amerikai nagykövetségtől és az egészségügyi minisztériumtól. Az afgán védelmi tárca egyik szóvivője szerint egy fegyveresröpítette magát a levegőbea kórház hátsó bejáratánál, majd társai be is hatoltak az épületbe. A szóvivő egyelőre nem tudta megmondani, hogy hány támadóról lehet szó, és az áldozatok számáról sem nyilatkozott.

A Reuters hírügynökség szerint három-öt, fegyverrel és kézigránátokkal felszerelt támadó rohamozta meg a 400 ágyas kórházat, ahol az afgán biztonsági erők tagjait és hozzátartozóikat látják el. A kórház egyik dolgozója azt mondta, hogy a támadókegyike orvosnak öltözött, előrántott egy AK-47-es gépkarabélyt, tüzet nyitott, és megölt legalább egy beteget és a személyzet egyik tagját. A támadás elkövetőjeként egyelőre senki nem jelentkezett.

Az afgán fővárosban múlt szerdán két öngyilkos merénylő robbantott, és a támadásokban legalább 23-an meghaltak és több mint százan megsebesültek. A történteket a vallási fanatikus muzulmán tálib mozgalom vállalta magára. Washington információi szerint a tálibok egyre több területre teszik rá a kezüket a közép-ázsiai országban, amelynek már csak alig 57 százalékát ellenőrzik a kormányerők.

Kommentek:

Top 0