• Autó
Autószektor

Mercedes-Benz Fashion Week: divatbemutató Mercedes módra

Mercedes Benz Fashion Week - a Mercedes divatbemutató sorozata, ami lassan az egész világot behálózza, elérkezett Magyarországra is, hiszen Budapest adott otthont a közép-európai divattervezők alkotásait prezentálni hivatott rendezvénynek. Mégis mi ez, és miért szervez divatbemutatót egy autógyár?

Idén az Iparművészeti Múzeum volt az évente megrendezett divatbemutató-sorozat helyszíne, legalábbis ami a Közép-Európára koncentráló rendezvényt illeti. A Mercedes minden évben megrendezi az eseményt New-York-ban, Miami-ban, Isztambulban, Berlinben, Ausztráliában és a világ számos egyéb pontján, mindig a régió divattervezőinek teret engedve.

Persze az autógyártás tökélyre fejlesztése nem jelenti azt, hogy egy vállalat divatbemutatót is tud szervezni, így összeálltak a téren komolyabb tapasztalattal rendelkező IMG-vel. Az IMG Fashion a divatvilág egyik vezető szereplője, Mumbai-tól Toronto-ig szerveznek divatbemutatókat, ahol igyekeznek a helyi tervezőknek lehetőséget biztosítani.

Az Iparművészeti Múzeumban rengeteg ismert vagy feltörekvő, közép-európai dizájner alkotásaikat viselték a modellek. Az autók szerelmeseinek nem feltétlenül, de a divat világában otthonosan mozgók számára minden bizonnyal ismerősen cseng az Anna Baubner, Nanushka, Nubu vagy éppen a Je Suis Belle név.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

De mégis miért szervez a Mercedes divatbemutatót? Teszi fel a kérdést a legtöbb autóbolond, teljesen jogosan. Miért éri meg súlyos euromilliókat költeni úgy, hogy közben legfeljebb a jegyeladásokból lesz egy a Mercedes számára szinte láthatatlan bevétel?

Értelemszerűen az egész a marketingről és PR-ról szól, ebben pedig a Mercedes híresen jó. Zseniálisan használják ki a Forma-1 csapat sikerét és a lehető legátgondoltabb módon tartják a kapcsolatot ügyfeleikkel. Egy átlagos Mercedes vásárlót magunk elé képzelve értelemszerűen nem egy átlagemberre gondolunk, különösen nem átlagos pénztárcával.

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

A Mercedes vásárlói többségében tehetős emberek, a márka pedig sokat küzdött, míg elérte, hogy tipikus vásárlója ne az ötvenes éveiben lévő üzletember legyen. Nem mintha bármi baj lenne a tapasztalt menedzser vásárlókkal, de a márka imidzsét fiatalosabbra és mindenekelőtt trendibbre akarták szabni. És hol találják meg azokat a fiatalabb, divatos potenciális ügyfeleket, akiknek nem feltétlenül okoz gondot egy Mercedes vásárlása? Divatbemutatókon!

Persze most sokan felsóhajtanak: „Ugyan miért vennék Mercedest azért, mert voltam egy divatbemutatón, amit ők szerveztek?”. És a kérdés jogos, de a német óriás évek óta folyamatosan rendezi a világ különböző pontjain a divatheteit, ami a multik világában egyet jelent: megéri.

Az emberek olyan környezetben találkoznak a márkával, amit elvárnak egy Mercedes által szponzorált rendezvényen, sokak a sofőr mögött ülve élvezhetik a márka autóinak kényelmét az odaúton, és a márka persze nem felejti el prezentálni egy-egy különleges modelljét, ahogy tették ezt idén, az Iparművészeti Múzeumban is. 

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Aki idén lemaradt, ne búsuljon, minden évben megrendezésre kerül a Mercedes divathete. Ha Mercedese nincs is, ruhái biztosan, így érdemes akkor is ellátogatni, ha nem tervezik új Mercedes vásárlását, legalább öltözetükben igazi Mercedes tulajdonosnak érezhetik magukat. 

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

Kommentek:

Top 0