• Krimi
Faktor

Mentő helyett taxit hívott a szálloda Tiborhoz, belehalt a vacsorába a férfi

Barátai próbálták újraéleszteni a magyar édesapát, de életét vesztette.

A halvacsorától haldokló Cs. Tibort orvos híján a barátai próbálták újraéleszteni. A thai szállodából viszont mentő helyett taxit hívtak a férfihoz - mondta egy szemtanú a Borsnak.

Mint azt megírtuk, Cs. Tibor a kedvesével, V. Dianával és a barátaival utazott Pattayára. A négycsillagos Jomtien Palm Beach Hotelben laktak, ahol múlt pénteken az elfogyasztott svédasztalos vacsorától ételmérgezést kaptak. Tibort kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét. Tibor és Diána a korlátlan fogyasztásos vacsorával utolsó thaiföldi napjukat ünnepelték, szombaton ugyanis már indultak volna haza.

A Borsnak kedden megszólalt egy magyar hölgy, ő is a szálloda vendége volt, és látta a történteket:

Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat. A társaságból öten fogyasztottak a tenger gyümölcseiből. Vacsora után azonnal jelentkeztek a brutális tünetek. Hányás, hasmenés gyötörte őket, Tibi különösen rosszul érezte magát. A barátnője hajnal fél 2 körül szólt a többieknek, hogy nagy baj van. Nem sokkal később Tibi eszméletét vesztette.

A szemtanú szerint a barátok ezután rögtön kérték a szálloda munkatársaitól, hogy hívjanak mentőt, de legnagyobb döbbenetükre egy pickupból kialakított taxi érkezett.

Ide vonszolták le Tibit. Miközben leindultak a 14. emeletről, még magához tért, de mire leértek, újra elvesztette az eszméletét. Amikor a taxi megjött, a barátai látták, hogy rosszabbul van, így elkezdték újraéleszteni. A szálloda csak ezután hívott mentőt!

A magyar vendég azt mondta, hogy ők is megbetegedtek, édesapja és ő is egész éjjel hányt, reggelre pedig édesanyja és nővére is ágynak esett. A kétgyerekes Cs. Tiboron kívül még két magyar turistához kellett mentőt hívni.

A Bors írásban megkereste az illetékes szállodát, ezidáig azonban nem válaszoltak.

A vajhal (Lepidocyboum flavorbrunneum) Magyarországon is kapható halféle, a magas olajtartalma miatt már kis mennyiségben is erősen hashajtó hatású lehet. Olaszországban és Japánban tiltólistára került, Kanadában, az USA-ban és hazánkban pedig kötelező a csomagoláson felhívni a figyelmet az egészségre gyakorolt kellemetlen hatására.

Kommentek:

Top 0