• Külföld
Faktor

Menekültszálláson élt a párizsi késes merénylő

A párizsi rendőrkapitányságnál csütörtökön lelőtt késelő egy nyugat-németországi menekültszálláson élt, ahol a rendőrség házkutatást tartott szombaton - közölték a német hatóságok.

A német rendőrség együttműködik a francia hatóságokkal az ügy vizsgálatában, és nem találtak újabb lehetséges támadásokra utaló nyomokat az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Recklinghausen településén lévő menekültszálláson - írja az MTI.

A merénylő csütörtökön henteskéssel a kezében megrohanta egy párizsi rendőrkapitányságnál az épület előtt álló rendőröket, és azt kiabálta, hogy „Allahu akbar” („Allah a legnagyobb”), mire a rendőrök azonnal agyonlőtték. A férfi ruházata alatt egy robbanómellény utánzatát viselte, és volt nála lévő papír, amely Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam vezérének tett hűségnyilatkozatot volt. Ebben a merénylő azt állította, hogy bosszút akar állni a Szíria elleni támadásokért.

A férfit a rendőrség előbb egy korábbi ügy kapcsán marokkóiként, míg később ismerősei elmondása alapján tunéziaiként azonosította.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16