• Külföld
Faktor

Csomagtartójára feküdt egy részeg, észre se vette, úgy száguldott vele az autópályán

Egy amerikai házaspár úgy autózott nagyjából 22 kilométert Memphis városában, hogy közben egy magát ájulásig ivó részeg férfi feküdt a csomagtartó tetején.

A sofőr, Carl Webb, a memphisi Fox13 televízió híradójának elmondta, hogy feleségével egy barbecue fesztiválról tartott hazafelé csütörtök este, amikor az eset történt.

Illusztráció.

Illusztráció.

„Odamentünk az autóhoz, mindkét oldalon kinyitottuk az ajtót, és beszálltunk” – mondta el Webb, aki azt állítja, hogy azért nem vehette észre a mindössze 35 centiméter széles csomagtartón fekvő nagydarab férfit, mert sötét volt, és a hátsó ablakon lévő napfényvédő felakadt – vagyis hátrafelé nem is látott ki.

Webb végül 22 kilométer autózott, olykor több mint száz kilométer per órás sebességgel, autópályákon, mire egy rendőr meglátta mi történik, és félreállította a házaspárt.

Amikor a rendőr közölte, hogy „egy test van a csomagtartóján”, a sofőr nem igazán értette, hogy miről beszél. Csak amikor a rendőr kiszállította a járműből, akkor vette észre az alvó részeget.

A potyautast végül a rendőrnek kellett felébresztenie. A férfi annyira nem volt magánál, hogy felkeltése után majdnem begyalogolt az autók közé, és a rendőrnek kellett visszafognia. Azt nem lehet tudni, hogy a hatóságok indítottak-e ellene eljárást.

Webb egyébként csak egy magyarázatot tudott mondani arra, miként lehetséges, hogy a férfi nem zuhant le a mindössze 35 centiméter széles csomagtartóról. A férfi szerint az csomagtartó végén lévő kis emelkedő ívnek köszönheti az életet részeg potyautasa.

Kommentek:

Top 0