• Külföld
Faktor

Mellet akartak villantani a strandon, a bíróság nem adott igazat a nőknek

Sok nő úgy gondolja, hogy az ilyen szabályok nemi alapon hátrányosan megkülönböztetik őket.

Az amerikai New Hampshire államban a férfiaknak nem kell eltakarniuk a mellüket, a nőknek viszont igen. Sok nő azonban úgy gondolja, hogy az ilyen szabályok nemi alapon hátrányosan megkülönböztetik őket - írja a nytimes.com.

A New Hampshire-i legfelső bíróság most egy ilyen ügyben ítélt, és helyben hagyta a nők ilyen megkülönböztetése ellen tüntető Free The Nipple mozgalom aktivistái ellen hozott ítéletet.

2016-ban a New Hampshire-i Laconia város egyik tóparti strandján félmeztelenül jógázott az akkor 27 éves Ginger Pierro. Ekkor rendőrök mentek oda hozzá, és azt mondták, több jelentést is kaptak a meztelenkedése miatt, és többször kérték, vegyen fel valamit. A nő ezt erre nem volt hajlandó, ezért letartóztatták.
Három nappal később a Free The Nipple mozgalom két aktivistája, egy 58 és egy 27 éves nő szintén csupasz mellekkel mutatkoztak ugyanazon a strandon, szolidaritásból, de őket is letartóztatták. Mindhárman 127 dolláros bírságot kaptak, de ezt mindhármuknál felfüggesztették, jó magaviselet miatt. A nők azonban nem akarták annyiban hagyni a dolgot, az ügyet a legfelső bíróságig vitték. A bíróság azonban nem nekik adott igazat.

Kommentek:

Top 0