• Belföld

Melegszik az idő, a nap is kisüt

Péntek estig az egész országban lehet kevés napsütésre számítani. A húsvéti hétvégén tovább melegszik majd az idő a hidegfront ellenére.

Az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésére hivatkozva azt írja, hogy pénteken mindenhol egyre kevesebb felhő lesz és az eső is eláll. Éjszaka már derült és száraz lesz az idő, csak nyugaton lehet hajnalban borult az ég. Eleinte nyugaton, majd déltől másfelé is ismét beborul az ég, de időnként a nap is ki fog sütni. Déltől a Dunántúlon kevés eső is eshet. A szél pénteken nem fog erősen fújni. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában plusz 1 és mínusz 4 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 12 fok között várható.

Változékony időre lehet számítani.

Változékony időre lehet számítani.

Szombaton gyenge hidegfront várható, ezért délelőtt még borult lesz az ég és eső is előfordulhat. Délutántól egyre több helyen ki fog sütni a nap. A Dunántúlon megélénkülhet az északi szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 fok között, délután pedig 10-13 fok körül alakul a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap változóan felhős marad az idő, de a nap többször ki fog sütni, esni pedig csak keleten fog. Hajnalban mínusz 1 és plusz 4 fok között lesz a hőmérséklet, napközben azonban már 12-17 fok is lehet.

Húsvét hétfőn újabb hidegfront érkezik, ezért napközben borult idő lesz, rövid időre süthet ki a nap. A Dunántúlon kevés eső és zápor is eshet.

Top 0