• Külföld
Faktor

A Fehér Házba megérkezett a karácsony, így örült neki a Trump-család

Helyi idő szerint hétfőn délután megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája.

Fotó: Europress / Brendan Smialowski - AFP

Fotó: Europress / Brendan Smialowski - AFP

A hagyományoknak megfelelően a first lady fogadta a fenyőfát a Fehér Ház északi bejáratánál. Melania Trump és fia, Barron együtt nézte meg a fát, majd a szokásoknak megfelelően megengedte, hogy azt a Fehér Ház Kék szobájába vigyék.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az ünnepi fenyőfa fogadása mindig egy rövid ceremóniával jár: a fenyőt óriási piros masnikkal és fenyőkoszorúkkal feldíszített lovas kocsi viszi az elnöki hivatal bejáratához, ahol a first lady fogadja a menetet és szimbolikusan jóváhagyja a fenyő beszállítását.

  Az idén a karácsonyfa egy közel hat méter magas balzsamfenyő, amely Wisconsinból, Jim és Diane Chapman kertészetéből származik. A házaspár az Országos Karácsonyfa Szövetség vetélkedésén nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Fehér Házban az ő kertészetükben nevelt fenyőt díszítsék fel. A ceremónián Chapmanék adták át hivatalosan a fát Melania Trumpnak, aki meghívta őket a Fehér Házba.

  Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd, és ismét a hagyományos boldog karácsonyt jókívánság hangzik el a boldog ünnepet helyett. Az elnök meggyőződése szerint ugyanis a karácsony kifejezés kihagyásával megfosztják az ünnepet a keresztény tartalmától.

  "Ez nem történhet meg többé" - mondta Trump, aki már tavaly márciusban, egy floridai sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy "ismét boldog karácsonyt fogunk kívánni egymásnak, ezt ma már nem mondják, még az áruházakban sem ezt a jókívánságot írják ki, de mi majd ismét bevezetjük".

  A Trump-család az idei karácsonyi ünnepeket is várhatóan a floridai Palm Beachben lévő Mar-a-Lagóban tölti majd.

  Kommentek:

  Top 16