• Krimi

Megverte a tüntető gimnazistát egy rendőr, őrizetbe vették - videó

Őrizetbe vettek csütörtökön egy rendőrt Párizsban. Múlt héten vert meg egy gimnazistát a munkajogi reform elleni egyik tüntetésen. A rendőrt aznap állították elő, amikor a diákok és a dolgozók ismét utcára vonultak, hogy a vitatott törvénytervezet visszavonását követeljék.

Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrt az országos rendőrséget felügyelő szervezet, az IGPN párizsi központjában hallgatták ki. A múlt heti tüntetésekről megjelent felvételen az egyik párizsi gimnázium közelében egy 15 éves fiú fekszik a földön, miközben egy rendőr azt kiabálja neki, hogy kelljen fel. Miközben fiatal megpróbál felállni, akit két rendőr fog le, az egyikük megüti. Őt vették őrizetbe csütörtökön az ügyészség szerint.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter az eset miatt felháborodott, és vizsgálatot rendelt el a rendőrségnél. A párizsi ügyészség szerint a gimnazisták megdobálták a rendőrség autóit és erőszakoskodtak, ezért léptek fel ellenük.

A munkajogi reform elleni újabb tüntetésen a nagyjából kétszáz országos felvonulás közül a legnagyobb csütörtök délután kezdődik Párizsban, a szervezők több tízezer embert várnak.

Tüntetők és rendőrök csapnak össze csütörtökön Párizsban. Forrás: Europress - AFP/Thomas Samson

Tüntetők és rendőrök csapnak össze csütörtökön Párizsban. Forrás: Europress - AFP/Thomas Samson

A diákok gyülekezése közben a rendőrök máris a tüntetők közé keveredő rendbontókat vettek őrizetbe Párizsban. 12 embert állítottak elő, ők kesztyűt és kapucnit viseltek, és megdobálták a rendőröket. Hasonló rendbontások történtek délelőtt Nantes-ban és Rennes-ben is, ahol a rendőrök könnygázt vetettek be.

Top 0