• Sport

Megvan, mennyit fog keresni José Mourinho a Manchester kispadján

Az angol sajtó már tényként kezeli, hogy a Manchester United edzője a portugál José Mourinho lesz. Az Independent már azt is tudja, hogy mennyi időre érkezik a menedzser, sőt azt is, hogy mennyit fog keresni. Ha az angol lap értesülései igaznak bizonyulnak, akkor az edző sok pénzt bukik az előző keresetéhez képest.

Fotó: Europress - Jasper Juinen/Getty Images

Fotó: Europress - Jasper Juinen/Getty Images

A héten kirúgták a Manchester United holland edzőjét, Louis van Gaalt. A menedzsernek azért kellett távoznia, mert a csapat a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett, valamint a Premier League-ben az ötödik helyen végzett. Ez azt jelenti, hogy a csapat jövőre az Európa-ligában kell induljon.

Helyére minden bizonnyal a portugál edző, José Mourinho fog érkezni, akinek a bemutatására már csütörtökön sor kerülhet. A menedzser új szerződésének részleteiről az Indepentdent számolt be, amely szerint a portugál edző három évre írt alá.

Mourinho fizetése 10 millió font lesz évente, azaz a portugál edző három év alatt 30 millió fontot, azaz több mint 12 milliárd forintot fog keresni. Mourinho mint  edző, nem lesz olcsó megoldás, mert elődje fele annyi pénzt keresett, mint ő.

Mourinho az előző szerződéséhez képest jóval kevesebbet fog keresni, mert a Chelsea együttesénél a világ legjobban fizetett edzője volt 13 millió fonttal. Őt megelőzte Josep Guardiola, aki a nyártól a Manchester City edzője lesz, és 15 millió fontot fog keresni.

Természetesen Mourinho többet is kereshet 10 millió fontnál, 5 és 2,5 millió font járhat az edzőnek, ha Bajnokok Ligáját és angol bajnokságot nyer. A portugál edző először június 5-én fog a manchesteri stadionban a kispadon ülni, igaz, akkor még csak egy jótékonysági meccsen lesz edző. Mourinho tényleges bemutatkozása nyáron lehet, a Manchester United július 22-én játszik barátságos meccset a Borussia Dortmunddal Sanghajban.

Top 0