• Sport

Megvan, hogy mekkora plusz súllyal kell Michelisznek versenyeznie a Hungaroringen

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiosztotta a plusz súlyokat a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi futamaira. Ahogy számítani lehetett rá, az első négy futamon nagyon jól szereplő Hondák sok plusz terhet kapnak, de még így is könnyebbek lesznek a Citroennél.

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert nagyon jól kezdte az évet, Franciaországban mindkét alkalommal harmadik lett, majd a szlovák futamokon egy negyedik és egy hatodik helyet gyűjtött be. Ezzel a magyar versenyző az összetett harmadik helyén áll.

Nem csak ő, hanem hondás csapattársai is jól kezdtek, Monterio az összetett élén áll, míg Huff a negyedik helyen van. Emiatt az FIA jelentős súlybüntetést szabott ki a japán autókra, a magyarországi két futamon +70 kilóval kell menjenek a Hondák. Ez tíz kilóval elmarad a Citroen terhelésétől, a francia márka versenyzői – az előző két helyszínhez hasonlóan – 80 kilogramm plusz súllyal fognak versenyezni.

Egy harmadik márka is kapott nehezítést, a Lada +50 kilóval lesz nehezebb. A Volvo autók súlyát változatlanul hagyták, büntetés nélkül mennek.

El tud-e indulni a Zengő Motorsport?Ahogy korábban beszámoltunk róla, a hétvégén Szlovákiában az első futamon kigyulladt Ficza Ferenc autójának hátulja. A fém alkatrészek nem sérültek, viszont a műanyag panelek, így az elektronikai is elolvadt. Hétfőn még nem lehetett tudni, hogy az autó elkészül-e a hétvégére, és a bizonytalanság továbbra is jelen van a Zengő Motorsportnál, de úgy tűnik az autó elkészül.

Most a lakatosok dolgoznak a Civicen, aztán fényezés, összerakás, fóliázás, beállítások, áh, nem folytatom. Pontosan tudjuk, hogy ott kell álljunk a rajtrácson, ha eljöttök, akkor meg végképp. Nem reménytelen, kicsit sem az, már építünk a Ringen. De azt is látni kell, hogy technikai sport, vagyis "fatal error" sajnos lehet még, de igen kicsi az esélye

– írja a Zengő Motorsport hivatalos oldala.

Így nézett ki az autó a baleset után:

A csapat második autójának motorja továbbra sem készült el, így legfeljebb egy Zengő-autó fog indulni a Hungaroringen.

A Michelisz Norberttel készített interjúnkat itt olvashatja.

Top 0