• Sport

Megvan az osztrák keret, ők lesznek a magyarok ellenfelei a nyitómeccsen

Az Európa-bajnokság kezdetéig mindössze 29 nap van hátra, így egyre több szövetségi kapitány hirdeti ki a keretét a torna előtt. A magyar válogatott először Ausztriával játszik, az osztrák szövetségi kapitány ma kihirdette 24 fős keretét. A keret még nem végleges, mert az Eb-re csak 23 focista mehet.

Fotó: Europress - Christian Hofer/Bogarts/Getty Images

Fotó: Europress - Christian Hofer/Bogarts/Getty Images

A magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os Európa-bajnokságon az F-csoportba került, ahol az ellenfelek Ausztria, Izland és Portugália lesznek. Korábban Bernd Storck is kihirdette bő, 30 fős keretét, sőt az izlandi kapitány is kijelölte, hogy kik utazhatnak a tornára.

Ma Magyarország egy másik csoportellenfele is keretet hirdetett, Marcel Koller, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya 24 labdarúgót nevezett meg.

A svájci szakember a salzburgi támadó középpályásnak, Valentino Lazarónak is bizalmat szavazott, így a Nürnbergben játszó Guido Burgstaller a tartalékok közé került. Ez az egyetlen kisebb meglepetés a keret kapcsán.

Az osztrákok május 22. és 30. között a svájci Laax-ban edzőtáboroznak, majd 31-én Málta (Klagenfurt), június 4-én pedig Hollandia (Bécs) ellen játszanak felkészülési mérkőzést- írja az MTI.

Kollernek csak egy fővel kell szűkíteni keretét a május 31-i határidőig. A magyar válogatott éppen az osztrákok ellen játssza majd első csoportmérkőzését az Eb-n. A meccset június 14-én rendezik  Bordeaux-ban.

Az osztrákok kerete:

Kapusok: Robert Almer (Austria Wien), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (FC Ingolstadt)

Védők: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev), Christian Fuchs (Leicester City), György Garics (SV Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Florian Klein (VfB Stuttgart), Sebastian Prödl (FC Watford), Markus Suttner (FC Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur)

Középpályások: David Alaba (Bayern München), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (1. FSV Mainz), Martin Harnik (VfB Stuttgart), Stefan Ilsanker (RB Leipzig), Jakob Jantscher (FC Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Valentino Lazaro (RB Salzburg), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Alessandro Schöpf (Schalke 04)

Támadók: Lukas Hinterseer (FC Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (FC Basel)

Top 0