• Sport

Megvan a belgák kerete is, az Európa-bajnokság egyik esélyesei lesznek

A napokban egyre több csapat hirdeti ki a keretét a 2016-os franciaországi Európa-bajnokágra. Ma délután a belga szövetség Twitteren tette közzé, hogy melyik 23 játékos lehet ott Franciaországban. A legnagyobb hiányzó Vincent Kompany, aki sérülés miatt hagyja ki a tornát.

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Fotó: Europress - Kevin C. Cox/Getty Images

Az elmúlt napokban több csapat is bejelentette, hogy milyen kerettel készül az Európa-bajnokságra. Magyarország egyelőre 30 fős kerettel edzőtáborozik Ausztriában, de a magyar csapat csoportellenfelei közül már Izland és Ausztria is nyilvánosságra hozta szűkített keretét.

A mai napon a világranglista második helyén álló Belgium is bejelentette, hogy kiket visz a tornára. A belgák edzőjének, Marc Wilmotsnak május 31-ig egy játékossal kell szűkítenie a keretét, amelynek nem tagja Vincent Kompany.

A Manchester City csapatkapitánya lágyékproblémák miatt kényszerül pihenőre, miután múlt szerdán tíz perc elteltével lebicegett a pályáról a Real Madrid ellen 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-elődöntőben. Azokról a játékosokról, akik sérülés miatt nem lesznek ott az Európa-bajnokságon itt írtunk bővebben.

A belga válogatott az Európa-bajnokság E-csoportjában sorrendben Olaszországgal (június 13.), Írországgal (június 18.) és Svédországgal (június 22.) találkozik.

A belga válogatott kerete:  

Top 0