• Külföld
Faktor

Megvalósult a sörimádók álma: az okoshordó jelzi, ha fogytán a sör

30 napig friss marad a sör.

A csaposok álmát váltotta valóra a Carlsberg: a dán sörgyártó okoshordóval lépett a piacra, amely képes arra, hogy figyelje a hordóban lévő sörmennyiségét, sőt jelezze sörfőzdének, ha fogytán a készlet.

Az okoshordó képes jóval hosszabb ideig frissen tartani a sört, száműzve a hab nélküli sör rémét. Egyetlen dologra azonban nem képes, hogy kicserélje magát, ha kiürült.

A stagnáló eladások, a fogyasztók bor és röviditalok felé fordulása késztette innovációra a dán sörgyártót, és arra, hogy a sörözők tulajdonosait boldoggá tegye és nemcsak szélesebb palettát nyújtson, hanem segítse őket profitjuk növelésében - írja az MTI. A csaposok egy tableten figyelhetik valós időben a hordók tartalmának alakulását. Az általa összegyűjtött adatok mind a sörfőzdét, mint sörözőket abban is segíti, hogy megbecsüljék, mekkora a kereslet az egyes sörfajtákra az év egy adott időszakában.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a megfelelő termék elérhető legyen adott helyen, adott időben

- mondta egy interjúban Nancy Cruikshank, a Carlsberg digitális átalakulásáért felelős vezetője. Az okoshordó műanyagból készül, nem a hagyományos nehézacélból, ahogyan az az 1960-as és 1970-es években megszokott volt.

Az új, könnyebb hordó sűrített vizet használ szén-dioxid helyett a sör kinyomására, amely által 30 napig friss marad a sör. Az öreg acélhordókban ez kevesebb mint egy hét volt. A Calrsberg szerint ezzel lehetővé válik, hogy a sörözőkben, bárokban, éttermekben kipróbáljanak kevésbé ismert és jóval drágább söröket is.

A műanyag használatával a Carlsberg ugyan szembemegy az élelmiszeripar azon céljával, hogy visszaszorítsa az egyszer használatos műanyag alkalmazását, mivel a fogyasztók egyre inkább környezetbarát módon gondolkodnak. A Calrsberg közölte, hogy az okoshordó ugyan egyszer használatos, de dolgoznak azon, hogy begyűjtsék és újrahasznosítsák azokat.

Kommentek:

Top 0