• Külföld
Faktor

Horror a kórházban: rengeteg beteget ölt meg az ápoló, sokáig észrevétlen maradt a gyilkosság

Különböző gyógyszerek túladagolásával idézett elő szívhalált.

97 beteg megölésével vádoltak meg Németországban egy kórházi ápolót. Niels H. az oldenburgi ügyészség szerint több beteget is meggyilkolhatott, de három ember haláláért már elítélték, három esetben pedig nem sikerült a vádelemeléshez elég bizonyítékot gyűjteni.

A német kriminalisztika egyik legnagyobb szabású sorozatgyilkossági ügyét több mint három éven keresztül vizsgálta egy nyomozócsoport. A 41 éves férfi a kórházak intenzív osztályán dolgozott, áldozatainál különböző gyógyszerek túladagolásával szívhalált idézett elő, hogy bizonyítsa az újraélesztés területén szerzett tudását.

A vizsgálatok szerint ezekben a vészhelyzetekben feltűnően viselkedett, igyekezett a középpontba kerülni, elismerésre vágyott - írja az MTI. Az újraélesztés számos esetben nem sikerült, vagyis az ápoló megölte a beteget.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az esetek 2000 és 2005 között történtek. Az ápoló 2005-ben bukott le, amikor a delmenhorsti klinika intenzív osztályán egy kollégája rajtakapta, hogy halálos veszélyt okozó injekciót ad be egy betegnek, és leállít egy életfontosságú gyógyszert adagoló berendezést. Az ügyben 2008-ban jogerősen elítélték, majd 2015-ben egy másik ügyben életfogytig tartó börtönre ítélték.

    Meglehet, hogy az ápoló még sokkal több ember haláláért felelős, mert számos holttestet elhamvasztottak, így nem lehetett elvégezni a gyógyszer-túladagolás nyomainak feltárására irányuló vizsgálatot.

    Kommentek:

    Top 16