• Krimi
Faktor

Brutálisan megkínozta a sünt a budapesti fiatal, változás történt az ügyben

A fiatal korábban három év letöltendő börtönt kapott, de most enyhítettek a büntetésén.

Bár a Pesti Központi Kerületi Bíróság három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon azt a kegyetlen fiatalt, aki 2016-ban felgyújtott egy sündisznót a XIII. kerületben, a másodfokú bíróság megváltoztatta a határozatot, így az állatkínzónak mégsem kell börtönbe mennie.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A fiatal ugyanis a három év letöltendő szabadságvesztés helyett csupán egy év négy hónap felfüggesztett börtönt kapott. Kakuk Zoltán a fiatalkorú ügyvédje a HVG-nek nyilatkozott az ítélethirdetés után.

"Rendkívüli mértékben túlzó volt jogi álláspontom szerint az elsőfokú ítélet, védencem is nyilván örül annak, hogy végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott" – mondta, hozzátéve a bíróság azt is mérlegelte, hogy védence „személyi körülményeiben pozitív változások következtek be, valamint a további enyhítő körülményeket is kellő súllyal figyelembe vették."

Az ügyben felfüggesztett szabadságvesztést javasolt az ügyészség, de az első fokon eljáró Jeney Ivánné bíró végül a maximális büntetést tartotta megfelelőnek. A bírónő azzal érvelt, hogy a vádlott nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot tüzet rakva a újságpapírból a tüskéin, hanem kifejezetten tovább táplálta az általa gyújtott tüzet, megakadályozva azt, hogy az állat esetleg el tudjon menekülni.

Az állatvédők az elsőfokú bíróság határozata után abban bíztak, hogy a döntés változást hoz az állatkínzások megítélésében, de ezt most jogerősen megváltoztatták. A Fővárosi Törvényszék keddi határozata alapján az állatkínzónak nem kell börtönbe mennie.

Kommentek:

Top 0