• Pénz
Gyöngyösi Lilla

Megtévesztették az embereket az időskori életbiztosítással

Tisztességtelen volt az Időskori Biztonság életbiztosítás népszerűsítésekor a 4Life Direct Kft. és a Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited. A jogsértésekért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen 99 millió forint bírságot szabott ki.

A GVH vizsgálata megállapította, hogy megtévesztő állításokkal népszerűsítették az Időskori Biztonság életbiztosítást a szervezetek honlapján, a rádió- és televízió reklámokban, a teletexten, az online hirdetéseken, a szórólapokon, a direkt marketing levelekben és az SMS-ekben 2012 decembere és 2015 májusa között.

Az indokolás szerint a hirdetések hamisan azt sugallták, hogy a biztosítás különböző havidíjakért, de már „akár napi 100 forintért” „érdemi segítséget jelent a temetési és egyéb költségekben”, illetve „a családjának kifizetett készpénz akár 3,5 millió forintot is elérhet, amely segítségükre lesz, ha Ön már eltávozott”. Napi 100 forintért azonban legfeljebb 50 ezer forint biztosítási összeg volt elérhető a nyugdíjasok számára. Ez pedig a hirdetésekben közölt egymilliós temetési költség fedezésében nem nyújt érdemi segítséget.

Az is megtévesztő volt, hogy a biztosítást a közvetítő 4Life Direct Kft. nyújtja: valójában a Magyarországon képviselettel és fiókkal nem rendelkező Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited adta a biztosítást.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A GVH a 4Life Direct Kft.-vel szemben 63 millió forint, a Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited-re pedig 36 millió forint bírságot szabott ki.

    Top 16