• Sport
Faktor

Megtámadták az ismert sportolót, kritikus állapotban szállították kórházba

Fegyveres rablók támadtak a rögbisre és többször is meglőtték.

Sikerült stabilizálniuk az orvosoknak a dél-afrikai rögbiválogatott tagjaként 1995-ben hazai pályán világbajnokságot nyert Naka Drotske állapotát, akit fegyveres rablók háromszor meglőttek.

Kay Makhubele rendőrkapitány tájékoztatása szerint a 47 éves Drotske mellkasát, karját és hasát találták el a rablók, akik csütörtök este támadták meg őt a volt világbajnoki csapattárs, a sérülttel üzleti kapcsolatban és baráti viszonyban lévő Os du Randt házánál.

A közbiztonságért felelős hivatal tisztviselője, Ian Cameron elmondta: a maszkos rablók a ház előtt tartózkodó egykori rögbiseket bekényszerítették a lakásba. A verandán azonban lökdösődés kezdődött, amire a támadók tüzet nyitottak. Drotskét, akit három golyó talált el és sok vért veszített, kritikus állapotban szállították kórházba.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Drotske 1993 és 1999 között 26 alkalommal játszott a dél-afrikai válogatottban, két vb-n képviselte hazáját. Visszavonulását követően 2007-től nyolc éven át egyik volt csapatánál, a Cheetahsnál az edzői stáb tagjaként dolgozott.

    Kommentek:

    Top 16