• Sport
Faktor

Megtámadták a Manchester csapatbuszát, a csapat bukhatja a BL-t

A Manchester United kedd este 3-2-re kikapott az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hétközi fordulójában, így veszélybe került a jövő évi Bajnokok Ligája szereplése. A hátránya ugyanis két pont a negyedik, selejtezős helyen álló városi rivális Cityhez képest, és már csak egy meccse maradt a bajnokságban.

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

Fotó: Europress - Michael Regan/Getty Images

A West Ham az utolsó meccsét játszotta az Upton Parkban, a következő szezonban ugyanis költözik az Olimpiai Stadionba. A meccs előtt a hazai szurkolók megtámadták a United csapatbuszát, többek között sörösüvegekkel is dobálták a járműt. A klub társelnöke, David Sullivan elnézést kért az ellenféltől az okozott károkért, a vandálokat pedig kitiltják örökre az új stadionból a klub ígérete szerint.

A mérkőzésen a Manchester került hátrányba a 10. percben, de a második félidőben Martial duplájával fordított. A francia csatár második gólja után négy perccel viszont kiegyenlített a West Ham, újabb négy minutummal később pedig Reid eldöntötte a mérkőzést. A West Ham a győzelemmel feljött a tabella hatodik helyére 62 ponttal, előtte pont a United áll 63 ponttal. A bajnokság első három helyezettje automatikusan bejut a Bajnokok Ligája főtáblájára (a bajnok Leicester City és Tottenham helye már biztos, jelenleg az Arsenal a harmadik), a negyedik selejtezőt játszik. Azt a pozíciót most a Manchester City őrzi, előnye két pont a városi rivális Uniteddel szemben. A City a Swansea-val, a United a Bournemouth együttesével játszik az utolsó körben.

A Premier League ötödik helyezettje az Európa-liga főtáblájára kerül, a hatodik selejtezőt játszik a sorozatban.

Premier League

35. forduló

West Ham United–Manchester United 3–2

Top 0