• Élet

Megszületett a fokhagymás sör

Elkészült a legújabb „hungarikum”, a fokhagymás sör, azaz Garlic Beer.

A Gault&Millau gasztronómiai oldal tesztelte Tibold Ákos sörét. Szerintük:

Az, hogy megosztó sör, nem kifejezés, de Ákos mindenesetre tényleg azt valósította meg, amit ígért. Leegyszerűsített, vékonyabb malátaalap. Kőkemény, erős, sült-karamellizált fokhagymás illatok csapják meg az orrot. Minden, de tényleg minden a fokhagymáról szól. Sajnos az utóízét igen nehezen tudom értékelni, mert egy korty lenyelése is komoly feladatot jelentett. A Garlic kétpólusú sör: vagy megveszünk érte vagy a lefolyóba öntjük. Nincs köztes állapot.

Tibold Ákos egy kézműves sörökkel foglalkozó oldalnak elmondta, hogy a sör illata eléggé fokhagymás, de az íze már visszafogottabb. Randira viszont mégsem ajánlja. Ákos szerint a vicc kedvéért mindenki meg fogja kóstolni a sört, de mint gasztro sör sokkal inkább működni fog. Olyan helyeken szeretné viszontlátni, amelyeknek komolyabb konyhája van.

Fotó: Gault&Millau

Fotó: Gault&Millau

Top 0