• Belföld
Faktor

Megszólalt a kamasz nevelője: valaki bújtathatja az eltűnt színésznőt

"Félek tőle, hogy telebeszélték a fejét, ezért tűnt el."

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

"Egyedül nem mehetett el, valaki bújtatja Katót!” – ezt állítja a több mint három hete eltűnt Moldován Kató nevelője, Imre bácsi.

Az albínó és szinte teljesen vak tinédzser szerinte nem egyedül szökött meg otthonról, segítséget kaphatott valakitől. A Kivégzés című díjnyertes filmben szereplő lány kétéves volt, amikor a férfi örökbe fogadta, majd amikor kiderült, hogy Kató a felmenői miatt román állampolgár, Erdélybe került a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz. Súlyos betegsége miatt aztán ismét hazánkban kötött ki egy rövid időre.

"Sokat titkolózott előttem, azt is csak később tudtam meg, hogy volt egy barátja a vakok intézetében. Félek tőle, hogy telebeszélték a fejét, ezért tűnt el. Nem kizárt, hogy valaki bújtatja, hiszen egyedül szinte biztos, hogy nem lenne meg "– fakadt ki a Blikknek az aggódó nevelő. Katót nem tudták elérni sem a telefonján, sem a Facebook-oldalán keresztül, amit egyébként törölt is azóta.

A fiatal színésznő alig egy éve tudta meg, hogy hamarosan elveszíti a szeme világát. Magyarországra érkezett, hogy a vakok intézetében tanulja meg a Braille-írást. Itt barátkozott össze néhány fiatallal, köztük egy vak fiúval, akivel egy darabig egy párt is alkottak. A románcnak decemberben lett vége.

Kató csak ideiglenesen volt Magyarországon, egy héttel az eltűnése után vissza kellett volna térnie Romániába, hiszen 16 éves kora miatt a gyámságát még mindig a dévai alapítvány látja el.

A rendőrség továbbra is eltűntként keresi a kamaszt, ennél bővebb tájékoztatást nem adnak.

Kommentek:

Top 0