• Belföld
Faktor

Megműtik a Dózsa György úti gázolót, most először beszélt a betegségről

A férfit a betegség miatt hétfőn kiengedték a börtönből, de a rehabilitáció után folytatódnak a tárgyalások.

Négy héten belül kés alá fekszik a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja, M. Richárd. A férfi hétfőn hagyhatta el a börtönt, miután kiderült, komoly szívbetegsége van. Így szabadon járhat Pest megyén belül, s a bokáján sem kell viselnie a nyomkövetőt. Szívbillentyű-elégtelenségben szenved.

"Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak. Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána" - mondta a Blikknek M. Richárd. Ismét hozzátette: tudja, hogy ő is vétkes a balesetben. "Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek!"

Fotó: MTI - Kovács Tamás

Fotó: MTI - Kovács Tamás

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája egy orvos szakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről, vagyis megszüntetik hogy M. Richárd letartóztatását, és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelik el.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved. Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

M. Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmuszavarok is jelentkezhetnek - áll a szakértői véleményben.

Ha a következő hónapokban nem műtik meg, maradandó szívizom-károsodást fog szenvedni, illetve lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is. A beavatkozás után két-három hónap a rehabilitáció, aztán a bírósági eljárás folytatásának akadálya várhatóan nem lesz.

A Dózsa György úti baleset 2017 májusában történt: M. Richárd hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe. A kanyarodó autó a becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A balesetben két ember vesztette életét.

Kommentek:

Top 0