• Belföld
Faktor

Újabb részletek, megszólalt az ólomszennyezett pezsgőtabletták gyártója

A gyártó szerint napi egy tabletta nem jelent veszélyt.

A forgalomból kivont Calcium-Sandoz pezsgőtabletta gyártója arra törekszik, hogy a termék minél előbb újra kapható legyen.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - a Sandoz Hungária Kft. kérésére - minden Magyarországon forgalomban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivont a magyar piacról, mert korábban e termék négy gyártási tételében határérték feletti elemi szennyezést találtak.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Sajtóhírek szerint ólomszennyezésről van szó.

  A Calcium-Sandoz pezsgőtablettát forgalmazó Sandoz Hungária Kft. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra is kitért, hogy az orvosi kockázatelemzés alapján napi egy pezsgőtabletta fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot.

  Fontosnak tartják - írták -, hogy a Calcium-Sandoz pezsgőtablettához a betegek mielőbb újra hozzájuthassanak, ezért mindent elkövetnek, hogy az igényeket néhány hónapon belül újra kielégíthessék, és elkötelezettek a mellett, hogy minden piacra kerülő termékük megfeleljen a minőségi előírásoknak.

  Egyben kiemelték, hogy a cég által Magyarországon forgalmazott D-vitaminos és C-vitaminos pezsgőtabletta-készítményeket nem érintik a gyógyszerhatóság intézkedései, ezek a termékek megfelelnek a minőségbiztosítási elvárásoknak.

  Kommentek:

  Top 16