• Krimi
CsR

Megszólalt a balástyai rém első áldozatának az apja, ezt mondta

Almásy István nagyot sóhajtott, amikor megtudta, hogy felakasztotta magát a börtönben a balástyai rém.

Sz. Zoltán első áldozata pont a férfi lánya volt, aki férjével nem sokkal korábban költözött a balástyai tanyavilágba.

Ha van Isten, most ő cselekedett – mondta a Ripostnak Almásy István, a nő édesapja. – Mi annyira tönkrementünk ebben az ügyben, hogy számomra csöppnyi gyógyír csak a lányom gyilkosának halálhíre. Azt sajnálom, hogy az állam ilyen sokáig eltartotta őt - mondta a férfi, akit teljesen tönkre tett a lánya elvesztése, korábban aktív volt, egy miniállamot, Ghandiát is létrehozott Röszke határában.

A balástyai rémet négy nő meggyilkolásáért ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre. Az ügy nyomozója, Palatinus Gábor állította, hogy Sz. Zoltán nem csak négy nőt, hanem még legalább hat embert meggyilkolt. Palatinus még ajánlatot is tett a rémnek, minden egyes bevallott halottért pénzt ígért. Ám Sz. Zoltán nem tört meg, nem mondott semmit a börtönben. Az utolsó áldozatának, Hajnalkának az édesapja is korábban állította, ő is biztos benne, hogy Sz. Zoltán többször is gyilkolt.

A rémet a szegedi Csillag börtön legfelsőbb emeletén, az életfogytiglanra ítélt rabok körletén tartották fogva. Ott nagyon szigorúak a szabályok, sétálni is csak a tetőn kialakított részen lehet, egy- illetve kétszemélyes zárkák vannak.

A másik elítélt, aki Sz. Zoltánnal egy időben felakasztotta magát, 2008-ban, 22 évesen ölte meg a feleségét és 9 hónapos kisgyerekét. Miközben a nő és a kisfiú temetése zajlott M. Viktor beismerte, hogy évekkel korábban már a nagymamáját is megölte.

Kommentek:

Top 0