• Krimi
Faktor

Megszökött a börtönből a dúsgazdag örökös

Megszökött palaui börtönéből Junior Larry Hillbroom, a DHL multinacionális futárszolgálat egyik alapítójának, Larry Hillblomnak házasságon kívül született gyereke. A kicsapongó apának nem tudni, hány gyereke van még.

A drogcsempészettel vádolt Hillbroom - aki apjától eltérően írja a nevét - egy látogatójával beszélt, majd egyszerűen kirohant a mikronéziai szigetcsoport legnagyobb városa, Koror a börtönéből a főbejáraton. Bepattant egy ott várakozó fehér furgonba, majd nyomtalanul eltűnt. A sofőrt már elkapták, de a Hillblom-örököst nem találják.

A 160 gramm metamfetamin csempészetével vádolt Junior Larry Hillbroom két nőt bízott meg azzal, hogy a drogot csempésszék repülőgépen Palauba a Fülöp-szigetek fővárosából, Manilából. Egy telefonbeszélgetés is bizonyítja Hillbroom bűnösségét.

A logisztikai világcéget két társával, Adrian Dalsey-vel és Robert Lynn-nel 1969-ben megalapító Larry Hillblom az 1980-as évek elején telepedett le egy másik csendes-óceáni szigetállamban, Saipanon. Máig nem tudni, hogy összesen hány gyereke született az ázsiai nőkkel folytatott viszonyaiból. Életében sosem ismerte el házasságon kívül született gyerekeit, 1995-ös halála után viszont négy nő sikeres apasági pert indított ellene, így négy nincstelen ázsiai gyerek - két fülöp-szigeteki kislány, egy vietnami fiú és a palaui Hillbroom - 90 millió dollárt kapott 1999-ben a férfi hagyatékából.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16