• Tech
Faktor

Megszűnik egy izgalmas funkció Facebookon, többet nem használhatja a különleges jeleket

Az átmeneti reakciógomboktól örökre elbúcsúzhatunk.

Június elsejével elérkeztünk a Pride hónapjába, amit tavaly több időszakos funkció bevezetésével ünnepeltek a techcégek szolgáltatásaikon belül.

A Facebookon például megjelent egy szivárványszín zászlót ábrázoló reakciógomb, amit azután használhattak az internetezők, hogy lájkolták az LGBTQ közösség hivatalos Facebook-oldalát. A gombot csak átmenetileg, pár napig lehetett használni, majd eltűnt.

A közösségi oldalon a jövőben nem lesznek ilyen átmeneti reakciók - írja a Business Insider. Akik a büszkeség hónapját üdvözítik, helyette profilkép-kereteket, vagy az alkalomra készített egyedi, bejegyzésekhez használható színes háttérképeket választhatnak ennek kifejezésére.

A Facebook 2016-ban vezette be az "imádom", "vicces", "hűha", "szomorú", "dühös" gombokat a lájk mellé. Ezek az alapvető reakciók, amelyek mellé időszakosan néha érkezett egy-egy átmeneti gomb is, például az anyák napját ünneplő, kis lila virág.

Az átmeneti reakciógombok csak pár napos érdekességek voltak, de azért többen sem értették, hogy például miért akarná bárki egy lila virág gombbal felköszönteni az anyukáját.

Kommentek:

Top 0