• Tech
Faktor

Nem öngyilkosság okozta a biztonsági robot "halálát" - ez történt valójában

A cég szerint egyedi esetről van szó, hiszen más robotokkal eddig még nem fordult elő ilyesmi.

Két hete még úgy tűnt, hogy a Knightscope biztonsági robotja önként vízbe hajtott, de a cég emberei azóta alaposan átvizsgálták a gépet, és kiderült, hogy egészen másról van szó.

A biztonsági robotokat gyártó Knightscope cég 136 kilós, tojás formájú K5 nevű biztonsági gépéről, Steve-ről kiderült, hogy nem önként “vetett véget az életének”. A Knightscope szakemberei alaposan átvizsgálták a robot fekete dobozát, és arra jutottak, hogy a gép egy technikai hiba miatt nem érzékelte, hogy egyenetlen előtte a burkolat, és a meghibásodás vezetett oda, hogy végül a pláza medencéjében kötött ki - írja az inverse.com.

A balesetről továbbra is azt állítja a cég, hogy egyedi eset, és 48 órán belül cserélték a használhatatlanná vált gépet. A K5 névre keresztelt típusnak viszont nem ez volt az első furcsa kalandja, hiszen korábban egy amerikai plázában áthajtott egy 16 hónapos kisgyerek jobb lábán, ami ugyan nem tört el, de jól látható sérüléseket szenvedett. Pár hónappal később pedig történt egy ennél is furább eset, amikor egy feltételezhetően részeg, 41 éves férfi ütötte ki a munkáját végző robotot.

Kommentek:

Top 0