• Belföld
Faktor

Mégsem egyedül volt? Fordulat a negyedikről kizuhant Panni ügyében

Befejeződtek a szakértői vizsgálatok a kislány halálával kapcsolatban.

Illusztráció.

Illusztráció.

Több mint másfél év után elkészült az összes szakértői vélemény a negyedik emeletről kiesett Panna ügyében, amelynek három gyanúsítottja van.

A hároméves Pannika 2017 májusában zuhant ki kistarcsai albérletük ablakán. A kislányra a baleset előtt keresztanyja vigyázott, mert a szülők egy gyárban dolgoztak éjszakai műszakban. Eddig úgy tudtuk: a gyermek egyedül volt otthon, mert az alkalmi bébiszitternek el kellett mennie, az apjáék pedig még nem értek haza, ezért pánikba esett, az ablak alá húzott egy széket, amelyre felállt, majd a mélybe zuhant. Holttestét az édesapja találta meg a ház mellett lévő füves területen.

Nem kizárt, hogy teljesen másképp történtek az események, mint azt ez idáig hittük. A fizikus szakértő ugyanis két verziót állított fel. Az egyik szerint Panni egyedül mászott fel, majd kizuhant az ablakon, a másik szerint valaki kiejtette.

"A vélemény szerint utóbbinak nagyobb a valószínűsége, hiszen egy 3 éves gyermek fizikailag szinte képtelen egyedül felmászni az ablakig, majd kitárni azt. Annyi bizonyos, hogy az ablakot nem a pici nyitotta ki" – közölte dr. Lichy József, a kislány szüleinek védője.

A kérdés már csak az: ki volt otthon a tragédia pillanatában? A keresztanyja állítja: a kiságyában volt Pannika, amikor magára hagyta. A szülők állítják: a ház előtti betonon találták meg a kicsit, amikor hazaértek.

A Blikk úgy tudja, a rendőrség poligráfos vizsgálatot végzett a keresztanyával, azt akarják kideríteni, a lakásban tartózkodott-e a tragédia idején. A vizsgálat azonban eredmény nélkül zárult, mert a nő végig mozgott, ami megzavarta a műszert.

"Védencem rossz lelki állapotban volt a poligráfos vizsgálat során is. Fontos, hogy amikor az anya értesítette a balesetről, már messze járt a háztól. Ezt a telefonja adatai igazolják" – mondta a nő védője, dr. Varga Zoltán.

A Blikk információi szerint a szakértők a kislány ruházatán nem találtak semmiféle olyan, súrlódásból származó nyomot, amit a háztetőn lévő cserép vagy a hófogó okozott volna. Vérében pedig egy pohár sörnek vagy pár cent pálinkának megfelelő mennyiségű alkoholt találtak. A szülőket és a keresztanyát is kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják. Ennek büntetési tétele 1-től 5 évig terjed.

Kommentek:

Top 0