• Krimi
Faktor

Megrázó részletek részletek: felelőtlen apja miatt halt meg a borsodi kislány

"Előtte állt az egész élet, idén készült ballagni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, ami történt."

Édesapja felelőtlensége miatt brutális balesetben vesztette életét egy 14 éves lány szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkakon, Miskolc közelében.

Az ittas – és fiai szerint begyógyszerezett – férfi a Fiatjával egy villanypóznának csapódott. A hátsó ülésen a nagy lány mellett utazott 10 éves öccse és 4 éves húga is. Előbbinek a tüdeje sérült, utóbbi is csonttörést szenvedett. Édesapjuknak, Istvánnak zúzódásai voltak.

A kislány mosolygós, segítőkész, szorgalmas tini volt. Előtte állt az egész élet, idén készült ballagni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, ami történt

– mondta megtörten István, a lány féltestvére.

Nemrégiben vesztettük el a nagymamánkat. Apukánkat nagyon megviselte, gyógyszereket szedett. Szombaton cigarettáért indult, észre sem vette, hogy a gyerekek a hátsó ülésen ültek. Mással készültek valahova

– állította István. A család egy rokona a lapnak azt mondta, a férfi három napja folyamatosan ivott. A háztól nagyjából 2 kilométerre jutott az autóval, amikor két, az út szélén parkoló kocsit akart kikerülni, ám túl nagy sebességgel haladt, a gyógyszerektől pedig egy pillanatra elbódulhatott. Előbb az árokba sodródott, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

A férfi és két súlyosan sérült gyermeke jelenleg a miskolci kórházban vannak, az intenzív osztályról a fivér szerint már mindhárman kikerültek. A gyerekeket csak az édesanyjuk látogathatja, a kisfiút a lap tudomása szerint még vasárnap is megműtötték.

A rendőrség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást. A férfi dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd szerint 2–8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus szerint büntetés ide vagy oda, ez egy szülőnek feldolgozhatatlan tragédia:

Ez egy akut krízishelyzet, amely után nincs feloldozás. Bár a gyászfolyamat elindul, folyamatosan újraéli majd a tragédiát, ami fizikai, szorongásos tüneteket, étkezési és alvási zavart produkálhat. Ilyen esetben mindenképp szükség van pszichológiai segítségre.

István, Máté és Marcell, a három idősebb fiútestvér, valamint édesanyjuk a nagymama halála után anyagilag nagyon nehéz helyzetbe kerültek, nem tudják, a kislány temetését miből fogják kifizetni. Amennyiben adományával segítene a családon, ezt a 10402685- 86767788-51811009-es számlaszámra utalva teheti meg.

Kommentek:

Top 0