• Krimi
Faktor

Megrázó részletek, öt tizenéves is meghalt a zsúfolt olaszországi klubban

A hatodik halálos áldozat egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba.

Agyontaposták egymást az emberek szombatra virradóan egy éjszakai klubban, az olaszországi Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján: hat ember meghalt, többtucatnyian megsérültek, közülük sokan súlyosan - jelentette a helyi média a mentőkre hivatkozva. A tragédiát az okozta, hogy a zsúfolásig telt teremben pánik tört ki egy koncert előtt.

Olasz sajtóértesülések szerint a halottak közül öten - három lány és két fiú - tizenévesek, a hatodik halálos áldozat pedig egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba - írja az MTI. A sérültek száma ötven-százhúsz közé tehető. Tizenkét sérültnek súlyos az állapota, egyeseknek közülük veszélyben van az életük. Sokan súlyos zúzódásokkal és csonttörésekkel kerültek kórházba.

Giuseppe Conte olasz kormányfő délután Anconába utazott, és a Facebookon arról adott hírt, hogy az első vizsgálatok szerint mintegy 1400 jegyet adtak el a koncertre, de a klub három terméből csak egyet használtak, ahol előírás szerint legfeljebb csak 469 ember tartózkodhatott volna.

Matteo Salvini belügyminiszter is a helyszínre utazott, és az újságíróknak arról beszélt, kötelességének érzi, hogy megtalálja a felelősöket, akiknek a gonoszsága, ostobasága vagy kapzsisága miatt egy mulatság tragédiába torkollt. Tizenöt évesen nem lenne szabad így meghalni - tette hozzá Salvini.

A tragédia helyi idő szerint éjfél után körülbelül egy órával történt. A pánikot és tülekedést szemtanúk szerint az válthatta ki a Corinaldo városában lévő Lanterna Azzurra nevű klubban, hogy valaki könnygázt vagy paprika spray-t permetezett szét. Mintegy ezren voltak a klubban, ahol a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sfera Ebbasta olasz rapper tartott koncertet. Egy 16 éves fiú, akit kórházban ápolnak sérülésekkel, azt mondta, hogy a tülekedés a koncert kezdete előtt történt, és a klub legalább egyik vészkijárata zárva volt, amikor megpróbált kimenekülni az épületből.

A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk arról beszéltek, hogy többtucatnyian estek le egy kisebb falról, agyonnyomva azokat, akik alatta voltak. Helyszíni jelentések szerint tucatnyi rohamkocsi, tűzoltó- és rendőrautó sietett a szerencsétlenség színhelyére.

Az eset felidézte Olaszországban azt a 2017. júniusi tömegpánikot, amely egy torinói téren tört ki, miközben futballszurkolók óriáskivetítőn nézték a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. Akkor is valaki könnygázt permetezett szét, és a tülekedésben több mint 1500-as megsérültek.

Kommentek:

Top 0