• Krimi
Faktor

Megrázó részletek, így szerzett puskát a Vas megyei lövöldöző

A meglőtt férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki szeptember 10-én többször rálőtt ismerősére egy Vas megyei erdőben az egyik online piactéren vett kispuskával.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. decemberében vett egy hangtompítós kispuskát, melyhez az eladótól kapott 9 darab lőszert is. Később a gyanúsított távcsövet is vett a fegyverhez - írja az Ügyészség.

A gyanúsított szeptember 9-én hívta fel a sértettet azzal, hogy tudna agancsot eladni a részére, ekkor álnéven mutatkozott be neki. Telefonon megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak. Amikor a gyanúsított megérkezett a megbeszélt helyre, észlelte, hogy ott áll egy idegen autó, emiatt az erdőben keresett egy másik helyet, és a sértettet telefonon oda irányította. A gyanúsított kezében a puskával egy bokor mögé rejtőzött, és amikor a sértett kiszállt az autójából, rögtön rálőtt.

Az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer lőtt a menekülő sértettre, majd négyszer az autóra is, amelyben a sértett felesége ült.A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozó hatóság már az elkövetés napján őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Kommentek:

Top 0