• Krimi
Faktor

Megrázó részletek a gyermekbántalmazásról: Orsolya és Tamás szörnyű dolgokat művelt a babával

Mindketten tagadták, hogy bármi közük lenne a kislány sérüléseihez, de a vizsgálat megállapította, hogy rajtuk kívül nem volt más felnőtt a háztartásban.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A brit sajtó csak “szörnyeteg párként” emlegeti azt az Angliában élő magyar nőt és korábbi élettársát, akiket gyermekbántalmazás miatt ítélt el a bíróság.

A kegyetlenkedés akkor derült ki, amikor a pár orvoshoz vitte a pár hónapos gyermeket azzal az indokkal, hogy a bal karját nehezen mozgatja - írja a Bors. A röntgenvizsgálat spirális törést állapított meg, de ez még csak a kezdet volt. Eltört egy bordája, jobb combcsontja és a jobb lábszára is.

Orsolya és élettársa kapcsolata akkor kezdődött, amikor a nő már terhes volt. A gyermek születését aztán eltitkolták vér szerinti apja elől. A 34 éves Tamásnak ráadásul nem ez az első gyermekbántalmazási ügye. 2006-ban Magyarországon gyermek veszélyeztetése és súlyos testi sértés miatt ítélték el, de megúszta felfüggesztettel, miután koponya- és bordatörést okozott egy kislánynak.

Mindketten tagadták, hogy bármi közük lenne a kislány sérüléseihez, de a vizsgálat megállapította, hogy rajtuk kívül nem volt más felnőtt a háztartásban. A radiológus szerint ilyen súlyos sérülések akkor fordulnak elő, amikor a végtagot nagy erővel csavarja vagy szorítja valami, de nagy erejű ütés is okozhatta a szörnyű sérüléseket. Egy másik specialista jelentéséből kiderült, hogy az elszenvedett törések nem egyszeri erőhatás következményei. A törések nem is egy napon keletkeztek, hanem legalább két különböző időpontban, vagyis a kisfiút többször is bántalmazhatták.

Ezután egymást kezdték el okolni a történtekért. Orsolya azt állította, nem tudta, hogy élettársának már korábban is volt hasonló ügye.

Orsolya és Tamás a bíróság szerint semmiféle megbánást nem tanúsított, a tárgyalótermen kívül felszabadultan mosolyogtak. A nő elmondása szerint mindig is nagyon szeretett volna anya lenni. A bíróság mindkettőjüket három év börtönre ítélte.

Kommentek:

Top 0