• Külföld
Faktor

Megrázó felvétel került elő, a földön mászott egy beteg a kórház előtt

A férfi négykézláb vonszolta magát a földön, mellette pedig egy kórházi ápoló álldogált egy tolószékkel.

Vizsgálatot indítottak az egyik romániai sürgősségi kórházban, miután az egészségügyi intézményt nagyon rossz színben beállító, megrázó felvételek jelentek meg a közösségi oldalakon - írja a Maszol.

Az interneten gyorsan terjedő videón azt látni, hogy egy idős férfi a kórház épülete előtt négykézláb vonszolja magát a földön, mellette pedig egy kórházi ápoló álldogál egy tolószékkel. Egy darabig tétlenül nézi a kínlódó beteget, majd visszamegy az épületbe.

A jelenetet lefilmező és a felvételt a Facebookon közzétevő szemtanú azt állítja, hogy a szinte magatehetetlen férfit kiutalták a kórházból és magára hagyták az utcán. A kórház menedzsere, Valentin Emanoil az Antena1 híradójának azonban azt mondta, a beteget nem kiutalták, ellenkezőleg: be akarták utalni, de ő ezt megtagadta.

Az intézményvezető szerint az idős férfi korábban perfúziót kapott a sürgősségen, ám kitépte magából a tűt, majd zaklatott állapotban távozott. Az ápolót azért küldték utána a tolószékkel, hogy visszavigye a kórházba – magyarázta a menedzser. A Facebookon terjedő videó rendkívül indulatos reakciókat váltott ki az emberekben, kivizsgálják a sürgősségi kórháznál történteket. „Ha bebizonyosodik, hogy a kórházi ápoló embertelenül bánt a beteggel, drasztikus szankciók következnek, mert nem tolerálunk ilyen magatartást” – olvasható az intézmény sajtóirodájának közleményében.

Kommentek:

Top 0