• Külföld

Megölték a támadókat, véget ért a harc a konzulátusnál

Az afganisztáni Mazari-Sarif városában támadták meg vasárnap az indiai konzulátust. A harcok hétfőn értek véget, a támadókat megölték.

Balh tartomány kormányzójának szóvivője és a terület rendőrfőkapitánya, Sír Dzsan Durráni hétfő este bejelentette, hogy: "A három támadót megölték, holttesteik a földön hevernek." Hozzátette, hogy a konzulátus feletti irányítást is visszaszerezték.

A szóvivő korábban hat támadóról beszélt, akkor azt mondta, hogy kettejüket ölték meg a 25 órás ostrom alatt.

Vasárnap helyi idő szerint este fél kilenckor (közép-európai idő szerint délután ötkor) ismeretlen fegyveresek támadták meg az Üzbegisztánnal és Tádzsikisztánnal határos Balh tartomány székhelyén a konzulátust. Az épületbe nem tudtak bejutni, ezért a szomszéd házban barikádozták el magukat, és onnan lőttek a diplomáciai képviseletre. A harcokban a konzulátus egyik őre meghalt – írja az MTI.

Az észak-indiai Pundzsáb államban lévő légi támaszponton folyó harc is véget ért. A támaszpontot még szombaton támadták meg. A rajtaütésben hét katona halt meg és 20 ember megsebesült. Hírforrások szerint mind a hat – India szerint Pakisztánból átszivárgó – támadót megölték.

Kabulban, Afganisztán fővárosában hétfőn két robbantásos merénylet is történt, azokról itt olvashattak.

Top 0