• Külföld
Faktor

Megölhették Dzsihád John-t

Egy amerikai harci drónnal támadták meg az Iszlám Állam terrorszervezet lefejezős propaganda videóiból ismert Dzsihád John kocsiját - közölte a Pentagon. A BBC értesülése szerint a világ egyik legkeresettebb terroristája nagy valószínűséggel meghalt a támadásban.

AFP Photo / HO / Site Intelligence Group

AFP Photo / HO / Site Intelligence Group

Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője korábban azt mondta: egyelőre nem világos, hogy az Iszlám Állam terrorszervet fővárosában, az észak-szíriai Rakkában, illetve annak környékén végrehajtott csütörtöki légicsapás elérte-e a célját. A terrorista a Pantagonból származó nem hivatalos közlés szerint egy gépkocsiban ült a támadás alatt.

A BBC pénteken viszont katonai forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az amerikai légicsapás "nagy bizonyossággal" megölte Dzsihád John-t.

A túszok kivégzéséről készült videókon kötött maszkban látható, késsel fenyegetőző Dzsihád John-t Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították nyugati titkosszolgálatok. A férfit kiszabadult túszok vérszomjas pszichopataként írták le.

Az Iszlám Állam 2014 augusztusa óta, mások mellett, Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, valamint David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, továbbá Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről osztott meg videót az interneten.

Top 0