• Külföld
Kummer Dóra

Megölhették az Iszlám Állam egyik csúcsvezetőjét

Amerikai katonai és hírszerzési források szerint az Iszlám Állam terrorszervezet "Omár, a csecsen" néven ismert egyik csúcsvezetője, egyfajta "hadügyminisztere" valószínűleg meghalt egy amerikai légicsapásban Szíriában.

Még pénteken támadt az amerikai légierő, az északkelet-szíriai Saddádi városban, de a hírt csak kedden szivárogtatták ki több amerikai tévéállomásnak. Abu Omár al-Sisáni, "a csecsen" egy grúziai terrorista, akit hírszerzési források az Iszlám Állam egyik legjobb képességű parancsnokaként tartottak számon. Az amerikai külügyminisztérium ötmillió dolláros vérdíjat is kitűzött a fejére. Abu Omár al-Sisáni korábban egy grúz katonai elitalakulat tagja volt.

A megölését egyelőre sem a külügyminisztérium, sem a védelmi minisztérium (Pentagon) nem erősítette meg. Saddádi városa az északkelet-szíriai el-Haszake tartományban van, és a terrorszervezet egyik logisztikai központjaként ismert. Az Egyesült Államok vezette koalíciós erők február végén indítottak új offenzívát a város és a terrorcsoport ellen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16