• Külföld
Faktor

Megölette anyját az egészséges lány, mert az asszony kerekesszékbe kényszerítette

A lány elhitte anyjának, hogy különféle betegségekkel küzd, pedig valójában teljesen egészséges volt.

Három évvel ezelőtt különös gyilkosság történt Amerikában. Az áldozat Dee Dee Blanchard volt, egy nő, akivel mindenki jóban volt, és akinek mindenki segíteni akart. A 48 évesen elhunyt nő beteg lánya miatt sokat szerepelt a helyi tévékben is. Dee Dee Blanchard ugyanis mindenkivel elhitette, hogy Gypsy Rose nevű gyereke több súlyos betegséggel is küzd.

Vélte helyzete miatt berendezett házat kapott egy civil szervezettől, valamint felajánlottak nekik egy új kocsit is, ingyen utaztak, és szinte mindent ingyen kaptak. A kislány édesanyja állítása szerint az izomsorvadás egyik formájával küzdött, később ehhez számos más rejtélyes betegség társult, illetve leukémia. Ezek miatt nemcsak otthon ápolta Gypsy Rose-t, gyerekkora során a kislány számtalanszor volt kórházban, ahol szükségtelen műtéteket végeztek el rajta. Anyja állítása miatt, miszerint nyáladzik, eltávolították a nyálmirigyét, fájdalmas mintavételen kellett átesnie állítólagos izomsorvadása miatt, és még számtalan kezelést kapott, melyekre valójában nem volt szüksége, ugyanis egészséges volt. A sok felesleges gyógyszer aztán kárt is okozott a szervezetében:  szinte sosem volt teljesen tiszta a tudata, az egyik gyógyszertől pedig elvesztette a fogait.

2015 júniusában aztán megjelent az anya és lánya közös Facebook-oldalán egy furcsa üzenet: Meghalt a r*banc. Ezután hamar kiderült, mi történt: Gypsy Rose rávett egy fiút, hogy ölje meg az anyját. Csak a páros letartóztatása után vált világossá, hogy a lány egyáltalán nem beteg, csakhogy ez számára is csak ekkor derült ki.

Az esetről most másfél órás dokumentumfilmet készített az ID Discovery. Kiderült, hogy bár az apa elköltözött a családtól, fizette gyermekei költségeit, és a kapcsolatot is próbálta tartani vele, csakhogy az asszony ezt ellehetetlenítette. A nő eközben mindenféle betegségeket talált ki lányával kapcsolatban, és sokszor addig hazudott a gyermek állapotáról, míg nem talált egy orvost, aki elhitte a kitalációkat.

Gipsybe isw sikerült belebeszélnie a betegségeket, így a gyerek is azt hitte, hogy nem egészséges, de idővel persze feltűnt neki, hogy valójában tud járni, és szellemileg sincs annyira elmaradva kortársaitól. Gypsy idővel arra is rájött, hogy anyja meghamisította születési dátumát, és végül titokban csinált magának egy saját Facebook-profilt, és megismerkedett egy fiúval, az akkor 24 éves Nick Godejohnnal egy társkeresőn. Egy éven át beszélgettek, melynek során a fiú elmondta Gypsynek, hogy Asperger-szindrómával diagnosztizálták, de szerinte ő többszörös személyiség, és van egy erőszakos énje is. Gypsy úgy határozott, megkéri a fiút, hogy ölje meg az anyját.

Godejohn 2015-ben megjelent a családnál, és míg Gypsy a fürdőszobában várakozott, a fiú több késszúrással megölte az anyját. A bíróságon Gypsy végül beismerte, hogy ő vette rá Godejohnt a gyilkosságra: 10 év börtönbüntetést kapott. Godejohnt várhatóan életfogytig rácsok mögött marad.

A történtek után apja feleségének Gypsy azt mondta, ha választania kellene, hogy börtönben marad vagy visszamegy az anyjához, a börtönt választaná. Apja állítja, neki fogalma sem volt semmiről, de ha lett volna, biztosan magához vette volna lányát.

Kommentek:

Top 0