• Krimi
Faktor

Házi macskák prémjét árulta az interneten egy magyar nő, kitört a botrány

A nő ellen most már nyomoz a rendőrség.

Halálos fenyegetéseket kap egy nő, aki egy népszerű internetes piactéren három megnyúzott macska bundáját árulja. Az Állatvédő Liga még sosem találkozott hasonló esettel.

A budapesti asszony háromezer forintot kér a macskaprém darabjáért. Az internetre feltöltött fotókon jól látható, hogy a parkettára leterített prémek házi macskáktól származnak, egy cirmos és két tarka cica bundáját árulja.

A hatalmas felháborodást kiváltó képet az Állatmentő Liga osztotta meg Facebook-oldalán, a prémárus nő, Sz. Judit tíz perc múlva pedig már le is törölte a hirdetését. Az állatmentők feljelentést tettek a rendőrségen. Pataki Gábor, az Állatmenő Liga elnöke a Borsnak elmondta: a hirdetésből nem derült ki pontosan, hogy az állatok hogyan pusztultak el.

"Az ügy szempontjából ez a döntő kérdés. Egy vadász a vadászterületén kilőheti a kóbor macskákat, ez nem büntetendő cselekmény. Ebben az esetben kizárólag a bundaárusítást tiltja az állatvédelmi törvény. Viszont más az elbírálás, ha a nő maga végzett a macskákkal, akkor már állatkínzásról beszélünk. Egyébként tíz év alatt hasonló esettel még nem találkoztam" – meséli Pataki Gábor.

A Facebookon páran közzétették az Sz. Judittal folytatott levelezésüket. Abban a nő azzal védekezett, hogy a macskákat egy vadász lőtte le. A BRFK arról tájékoztatta a lapot, hogy állatkínzás ügyében nyomoznak.

Kommentek:

Top 0