• Sport
Faktor

Megnyerte csoportját a magyar válogatott

Kikapott Görögország így a magyar válogatott megnyerte a csoportját a szerbiai férfi vízilabda Európa-bajnokságon. A következő körben a magyarok Grúziával játszanak.

A magyar válogatott nyerte a D csoport a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, miután a görög válogatott kikapott az oroszoktól. Az első fordulóban a magyarok 8-8-as döntetlent játszottak a világbajnoki bronzérmes görögökkel, majd legyőzték az oroszokat, végül a törököket, míg a görögök a második körben nyertek a törökök ellen, így az esti mérkőzésen akár a csoportelsőség is összejöhetett volna nekik egy nagy különbséggel nyernek. Ehhez képest vereségükkel harmadikként zártak, így elérték azt, hogy továbbjutásuk esetén a negyeddöntőben ne a címvédő és világbajnok szerbekkel kelljen majd játszaniuk.

A magyarok a nyolcaddöntőben vasárnap a grúzokkal játszanak, győzelem esetén pedig minden bizonnyal a horvátokkal találkoznak a negyeddöntőben.

Az Eb-n tornán egyetlen olimpiai kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói játékoknak. Amennyiben a magyar válogatott itt nem tud kvótához jutni, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben nem szerepelnek majd azok a csapatok, amelyek előzőleg már szereztek kvótát.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Eredmények

    D csoport:

    Oroszország-Görögország 9-8 (2-2, 2-2, 2-4, 3-0) Magyarország-Törökország 20-5(4-0, 4-1, 5-1, 7-3)

    A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Oroszország 6, 3. Görögország 4, 4. Törökország 0

    Top 16