• Kultúra
Faktor

Megnyerte a Saul fia a független filmek Oscarját

Most kapta meg először magyar film a független Oscarként emlegetett Independent Spirit díjat, amit hagyományosan az Oscar előtti napon osztanak ki. A Saul fia szombaton nyert a legjobb külföldi film kategóriában.

A Saul fia mellett a jelöltek között ott volt két olyan film is, amelyeket szintén jelölték idén a legjobb idegennyelvű film Oscarjára: a Mustang és a Kígyó ölelése. Többek között ezekkel a filmekkel fog versenyezni a Saul fia a - magyar idő szerint - hétfő hajnalban. Az Independent Spirit legjobb külföldi film díjára idén még a Csajkor című francia és az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című svéd filmet jelölték.

Fotó: Europress / Adrian Sanchez-Gonzalez - AFP

Fotó: Europress / Adrian Sanchez-Gonzalez - AFP

A hagyományosan az Oscar-díjkiosztó előtt - helyi idő szerint - szombaton - kiosztott Independent Spirit Award független filmes díjakat idén 31. alkalommal adták át Los Angelesben. Utoljára Szabó István Hanussenjét jelölték erre a díjra még 1990-ben. Idén a legjobb filmnek járó díjat egyébként a Spotlight - Egy nyomozás részletei című amerikai dráma alkotói vehették át - írja az MTI.

Oscar-sorozatunk korábbi cikkeit pedig itt találja:

Ötven év, kilenc jelölés és egy díj: a magyar filmek és az Oscar

Amikor még fontosabb volt a vacsora, mint a díjátadás - az Oscar első évei

Oscar-díjátadó: kik döntenek a Saul fia sorsáról?

Kit ábrázol az Oscar-szobor?

Mennyire fehér az Oscar?

Fontos filmek, mégsem nyertek Oscart

Volt, akinek a hálószobájába vitték az Oscart

Oscar-díj: a legfontosabb rekordok

Top 0