• Külföld
Faktor

Kegyetlenül végzett valaki a hős életmentő kutyával, az olaszok elégtételt követelnek

A kutya holttestét gazdája az egyik reggelt találta meg.

Keményebb büntetések kiszabását kezdték el követelni állatvédők Olaszországban, miután valaki megmérgezte és megölte Kaost, a hősként tisztelt mentőkutyát, aki több ember életét is megmentette egy 2016-os földrengés után – írja a The Guardian. Gazdája szombat reggel találta holtan az állatot Sant’Eusanio Forconese városában lévő háza kertjében.

„Nem találom a szavakat” – mondta Kaos gazdája, Fabiano Ettore, hozzátéve, hogy képtelen felfogni hogyan lehet valaki képes ilyen szörnyű tettre. Elmondása szerint Kaos hajnali két órakor még életben volt, mert hallotta az ugatását. Feltehetően valamikor azután mérgezhették meg.

Ettore és Kaos az elsők között volt, akik megérkeztek a földrengés sújtotta Amatrice városába, hogy túlélők után kutasson a romok között. A kutya és gazdája heteken át dolgozott a katasztrófa helyszínén, és több életet is megmentett. A 2016. augusztusában történt földrengésben 230 ember halt meg.

Az Animalisti Italiani olasz állatvédelmi szervezet az eset után közölte: addig nem fognak nyugodni, amíg a tettest el nem fogják, és igazságot nem szolgáltatnak Kaosnak. Egyben kampányt indítanak az állatvédelmi törvények szigorítására. „Meg fogjuk rázni a politikai világot”  – jelentette ki a szervezet szóvivője.

A rendőrség nyomozást indított Kaos megmérgezésével kapcsolatban.

Kommentek:

Top 0