• Külföld
Faktor

Egyedül kószált a strandon a pingvinbébi - megható, amit a helyiek tettek érte

Vigyáztak rá, amíg meg nem érkeztek az állatvédők.

Az emberek néhány napja az új-zélandi Christchurch külvárosi részén, Sumner tengerparti strandján vettek észre egy kicsinyke kék pingvint, aki a homokban totyogott, ez pedig ritka látvány arrafelé - írja az MNN.

Ez a madárfaj Ausztrália déli és délkeleti partjain, a környező szigeteken, valamint Új-Zélandon él. Nappal a tengeren halászik, szürkületkor kapaszkodik fel fészkéhez a gyakran meglehetősen meredek partoldalon. A telet a tengereken tölti, tehát valóban nem a tengerparti strandok jellemző állata.

Jeff Mein Smith éppen biciklizett november végén, amikor megpillantotta a tömeget és az anyja nélkül maradt kis pingvint. Hazatekert fényképezőgépéért, de mire visszaért, a természetbarát kíváncsiskodók egy kartonra írták a madár “üzenetét”:

Szia, várom anyukámat, hogy jöjjön vissza értem, ő tudja, hogy itt vagyok. Addig is hagyj békén, tartsd távol tőlem a kutyádat. Köszönöm, Billy, a kék pingvin bébi.

Smith az érdeklődő újságíróknak elmondta: néhány helyi lakos felcsapott pingvinvédelmi járőrnek, hogy minden leselkedő veszélyt elhárítson a madármentők megérkezéséig. A szakemberek nem késlekedtek, rövid időn belül a helyi madármentő rehabilitációs központba szállították Billyt. Ott megállapították, hogy két hónapos, kislány, súlya azonban messze elmarad hasonló korú egészséges társaitól.

A kék pingvin most erősödik, jó étvággyal eszi a halpogácsát, a lazacot és a szardellát, amikor pedig eléri “versenysúlyát”, visszaviszik a tengerbe, egy közeli pingvinkolóniához.

Kommentek:

Top 0