• Belföld
Faktor

Meg kell műteni a soroksári futó nő meggyilkolásával vádolt férfit

R. Szilveszter három hónapja várja, hogy megműtsék.

Napokon belül kés alá feküdhet a soroksári kocogó nő megölésével gyanúsított R. Szilveszter. A férfi harmadik hónapja van a tököli rabkórházban súlyos pajzsmirigyproblémái miatt, már több vizsgálaton átesett. Információink szerint jelenleg a szövettani eredményét várják orvosai.

– Védencem nagyon várja, hogy megoperálják, és elmúljon a torkából a folyamatos fojtó érzés. Sokszor fullad, nehezen veszi a levegőt. Úgy gondolom, hogy a rendőrök is arra várnak, hogy megműtsék, és folytatódhasson a nyomozás. Az utóbbi időben érdemben semmi nem történt, így a bűncselekmény helyszínére sem vitték ki R. Szilvesztert – tájékoztatta a Blikket dr. Lichy József védőügyvéd.

Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én este futni ment soroksári otthonából. Az édesanya soha többé nem tért haza, gyilkosa futás közben elragadta, egy bokros területre vitte, ahol egy kötéllel megfojtotta a nőt. Az asszony gyilkosát öt évig hiába keresték. Áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája és a holttesten talált anyagmaradványok között.

A pesterzsébeti férfi ez idáig sem tett vallomást, szóban annyit közölt a nyomozókkal: valóban járt a bűncselekmény időpontjában a helyszínen, ahol azt látta, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt. A dulakodás miatt odament, és az erőszakoskodót megütötte, majd távozott. A rácsok mögé azért került egy hónappal Krisztina halála után, mert Siófokon betörésen érték. Visszaesőként nyolc évet kapott. Börtönbe vonulásakor minden nála lévő tárgyat letétbe kellett adnia. Holmijai között volt többek között Krisztina mobiltelefonja is.

Kommentek:

Top 0