• Élet
Faktor

Meglepő kutatás: a kávéfogyasztók később halnak

Egy új vizsgálat szerint a kávéfogyasztás csökkenti a korai halál esélyét.

Egy új vizsgálat szerint a kávéfogyasztók átlagosan később halnak meg, mint azok, akik nem isznak kávét. Nem ez az első kutatás, amely azt bizonyítja, hogy a kávé egészséges.

A vizsgálat szerint a kávéfogyasztás csökkenti a korai halál esélyét, még akkor is, ha az ember naponta 8-nál több adag kávét iszik, vagy ha a szervezete csak lassan képes lebontani a koffeint - írja a businessinsider.com.

Az Erikka Loftfield, a rockville-i Nemzeti Egészségügyi Intézet munkatársa által vezetett csapat egy korábbi felmérés adatait elemezve 500 000 embert vizsgált az Egyesült Királyságban. A résztvevők közt mintegy 390 000 ember kávéfogyasztó volt.

Az eredmények alapján azok, akik napi 2-5 csésze kávét ittak 12 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg az elemzett 10 év során, mint a nem kávézók. A 6-7 adagot fogyasztók 16, a 8 vagy annál több csészével fogyasztók pedig 14 százalékkal kisebb eséllyel haltak meg.

A szakértők eredeti célja az volt, hogy felmérjék, milyen egészségügyi kockázatokkal jár a kávéivás azoknál, akiknek a szervezete genetikai okok miatt csak lassan képes lebontani a koffeint. A kutatás azonban felfedte, hogy a kávé még ezeknél az embereknél is csökkenti a korai halál esélyét.

Kommentek:

Top 0