• Belföld
Faktor

Meglepő adatok, tavaly ennyit költöttünk ételre húsvétkor

A kiadások között kiemelkedik a csokoládé.

A magyarok a havi átlagos kiadásnál 4 százalékkal többet, fejenként 26 482 forintot költöttek tavaly húsvétkor élelmiszerekre és alkoholmentes italokra - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ünnephez kapcsolódó legnépszerűbb termékekből a háztartások 78 százaléka vett sonkát, 69 százaléka tojást, 72 százaléka csokoládét 2018 márciusában - írja az MTI. A havi átlagos kiadáshoz képest kalácsra és péksüteményre a családok 3 százalékkal többet, 541 forintot költöttek tavaly húsvétkor. A kiadások között kiemelkedik a csokoládé, amire fejenként átlagosan 985 forintot, 80 százalékkal többet költöttek.

Sonkára és szalámira a magyarok az átlagosnál 37 százalékkal többet, 1548 forintot költöttek a tavalyi húsvéti ünnepen, míg tojásra 18 százalékkal többet, fejenként 641 forintot.

Kommentek:

Top 0